דף הבית
נושאים כלליים

ללמוד למבחן GMAT




מבחן GMAT הינו שלב הכרחי לעבור אותו למי שמעוניין ללמוד תואר שני באוניברסיטאות במדינות רבות בעולם וגם במדינת ישראל. יש כאלו שמכנים את מבחן GMAT כמבחן פסיכומטרי ללימודי תואר שני במסלול מנהל עסקים. הבחינות הן באמת זהות ואכן גם המטרה שלהן זהה, אבל יש ביניהן הבדלים מובהקים. יש הבדלים בתכני הפרקים עצמם, באופן חישוב הציונים ובהתנהלות הנבחנים. בנוסף, מבחן GMAT מורכב ומאתגר הרבה יותר מהפסיכומטרי, הוא נערך בשפה האנגלית ומול מחשב ונדרשות בו טכניקות אחרות ויעילות לשלב הפתרון.
למידע נוסף על  GMAT לחץ כאן.

GMAT הוא מבחן אדפטיבי – מה זה אומר לכם?
כולכם בוודאי כבר יודעים כי GMAT הינו מבחן אדפטיבי. אבל מה זה למעשה אומר לכם? בחלק הכמותי של מבחן GMAT , המילולי הוא אדפטיבי ממוחשב. אדפטיבי הווה אומר – מסתגל, דהיינו: המחשב מנסה להסתגל לרמה שלכם כנבחנים בעזרת סדרת שאלות ברמה אשר משתנה. האלגוריתם של המבחן בנוי בצורה כזו שבחירת השאלה הבאה מתבססת על התשובה שעניתם בשאלה הקודמת. בדרך כלל, בהנחה שעניתם בצורה נכונה על השאלה, האלגוריתם מנסה לבסס את העובדה שאתם תענו נכון בדרגת קושי דומה. לאחר בדיקה של מספר שאלות, יחליט האלגוריתם אם להוריד או להעלות את רמת הקושי , עד שיגיעו לדרגת הקושי אשר מתאימה לרמה שלכם.

מה זה צריך להפריע לכם שהמבחן אדפטיבי או לא?
האדפטיביות גורמת לשתי תופעות במבחן עבורכם כלהלן: המבחן הופך להיות קשה בפרק זמן קצר למדי. וזאת בשל כך שהאלגוריתם מנסה לאתגר אתכם. והוא עושה זאת על ידי בחינת פריטים בדרגות קושי שונות. ברגע שתתבססו על דרגת קושי מסוימת, האלגוריתם ינסה לבחון אם הוא יכול להעלות לכם את הרמה. התופעה השניה היא שאי אפשר שלא לטעות בחלק מהשאלות. גם אם אתם בעלי יכולת גבוהה ביותר, עדיין האלגוריתם ינסה לבסס את יכולתו על ידי פריטים קשים ביותר.