דף הבית
נושאים כלליים

הרמת סינוסים




שתי אפשרויות לניתוח הרמת סינוסים - סגורה או פתוחה

כאשר אנו מדברים כיום על רפואת שיניים, הרי שיש לתת את הדעת על אחד מן התחומים המתפתחים ביותר בתוכה, הלא הוא הנושא המורכב של שיקום הפה, אשר נותן בשנים האחרונות מענה מקיף למגוון רחב של בעיות שונות.

ניתוח הרמת סינוסים יכלול שתי טכניקות אשר הינן שונות, אך שתיהן מציעות את אותה התוצאה בסופו של דבר למרות העובדה כי פעולתן היא שונה. השיטה הראשונה – הרמת סינוסים פתוחה, כאשר במסגרת הניתוח יבוצע חתך בדופן הצדדי וייפתח חלון שדרכו ימלאו את העצם. זהו תהליך שנחשב בהחלט פולשני ומורכב. לעומת שיטה זו, ניתן לבצע הרמת סינוסים סגורה, שתבוצע ישירות בחלל הפה. היא תכלול חתך קטן יותר שמבוצע מתחת לעצם. דרך חתך זה תוחדר העצם הכתושה.

סיבוכים ותופעות לוואי בניתוח הרמת סינוסים

חשוב לנו להבהיר כאן באופן ברור, שסוג הניתוחים הזה, הנקרא ניתוח הרמת סינוסים, הוא בהחלט ניתוח שנחשב לאחד מהניתוחים בעלי סיכויי הצלחה מאוד גבוהים. חשוב לנו לומר זאת. על אף זאת, מדובר בתהליך כירורגי, שבמהלכו ייתכנו תופעות לוואי או סיבוכים מסוימים (נכון, מדובר באחוז נמוך למדי, פחות מאחוז בודד מהמקרים). ישנו סיבוך נפוץ יחסית במהלך ניתוח כזה. סיבוך זה נקרא "קריעת הממבראנה". באם מדובר בקרע קטן, אפשרי לאחות אותו עוד בזמן הניתוח עצמו. אם, לעומת זאת, מדובר בקרע גדול יותר, הרי שרופא השיניים יצטרך לעצור את הניתוח ולהשהותו עד שהאזור יחלים.

בנוסף, תיתכן אפשרות לא סבירה מאוד, אך קיימת, בה הגוף ידחה את תחליף העצם שיושתל בפה, מה שיביא לזיהומים. לכן, במקרה בהם המטופל יחוש תחושות לא נוחות ולא טובות אחרי ניתוח הרמת סינוסים, או במידה שירגיש כאבים, כדאי לו לפנות אל הרופא שטיפל בו על מנת שיבדוק את אזור הניתוח ויקבל טיפול מתאים, במידת הצורך.

זכרו


ראוי שתזכרו שהניתוח הרמת סינוסים חשוב מאוד שיבוצע על ידי רופא מנוסה ומיומן בתחום, שיגדיל בהרבה את הסיכויים שלכם ליהנות מתוצאות טובות, ללא תופעות לוואי או סיבוכים.