דף הבית
נושאים כלליים

גילוי מרצון




מהו גילוי מרצון ומתי מבצעים אותו?

גילוי מרצון נועד לאפשר לאנשים פרטיים, לעצמאיים וכמובן גם לבעלי עסקים ולחברות להצהיר על ההון ועל ההכנסות והרווחים שלהם. לאחר ההצהרה, רשויות המס מקבלות את הדיווח ושולחות בגינו דרישה לתשלום מס הכנסה. על אף העובדה שמדובר על פרקטיקה מקובלת גם בישראל וגם במדינות אחרות בעולם, רבים עדיין לא מבינים לעומק את המשמעות של גילוי מרצון ואת האופן שבו הכלי הזה יכול לחסוך עבורם כסף ועוגמת נפש.
מבחינה פרקטית, היתרון של האזרחים להצהיר על הרווחים וההכנסות ולמעשה לפנות אל רשות המיסים כדי ליזום את תשלום המס הוא כדי להימנע מהטלת סנקציות. כאשר רשות המס בעקבות אדם או חברה וככל שהמערכות הבנקאיות הופכות להיות שקופות יותר עבור הרגולטורים, יש לחייבים במס אינטרס ברור למנוע מצב שבו הם עומדים לדין.

למה לבצע גילוי מרצון?

היתרון הכי גדול של גילוי מרצון הוא שאחרי הדיווח כבר לא צריך להתמודד עם עבירות המס שנעשו. למעשה, זו הדרך של רשות המיסים לעודד את הציבור לבצע גילוי מרצון. מבחינת רשות המיסים, אדם שבה מיוזמתו ומדווח על הרווחים וההכנסות במטרה לשלם עליהן מס פתור מעמידה לדין בכל מה שנוגע לעבירות שהוא כבר ביצע.
גילוי מרצון מאפשר לבצע תהליך של גילוי ההכנסות החייבות במס ולעודד את הציבור לשלם מס עליהן. יתרה על כך, תהליך גילוי מרצון מתבצע גם כלפי אנשים שמחזיקים הון בחו"ל ורוצים להכניס אותו לארץ וגם על כאלה שכבר הספיקו לייצר הון שחור מפעילות מקומית ומחליטים להצהיר עליו.

בסופו של דבר, גילוי מרצון כפי שהוא מוגדר על ידי רשות מס הכנסה הוא כלי שעוזר לחשוף מעלימי מס ואף מגדיל את כוח ההרתעה.