דף הבית
נושאים כלליים

הפקה מוסיקלית




מפיק מוסיקלי צריך לדעת איך לבנות הפקה מוסיקלית כך שתתאים את עצמה למקום שהשיר דוחף או מושך אליו בטבעיות וזאת גם אם מתקבלת אחר כך החלטה אומנותית אחרת, לגבי אופי ההפקה. כדאי שהחלטה כזאת תעשה במודע ובשיתוף פעולה עם האומן ורק לאחר שלגמרי הוברר כי אתם מחפשים כיוון אחר מהמקום הטבעי שאליו כיוונתם את השיר.

בראי החידושים לשירים קלאסיים וללהיטים ישנו אלמנט של כישרון בתוך הפקה מוסיקלית אך נקודה זו לא רלבנטית כאשר הנכם נדרשים להפיק שיר חדש, אשר עדיין לא פורסם. בהפקת שיר חדש, עליכם לזהות את הגורם ההפקתי, שאליו השיר מכוון וזאת כבסיס לכל כיוון שאליו תרצו לקחת את השיר בסיכומו של יום.

מה כדאי לדעת על הפקה מוסיקלית?
במקרה של אומן אשר מבקש הפקה מוסיקלית עבור כמה שירים מוסיקליים, כדאי לחפש ולבחור את אותם שירים בהם מתגלה האומן במיטבו, אך גם את אותם שירים המדברים באותה השפה ודוחפים לאותו מקום הפקתי מבחינת סגנון הגשה ועיבוד מוסיקלי. לכן כאשר אתם מפיקים יותר מאשר שיר אחד לאומן מסוים, כדאי שתבחרו צבע הפקתי אשר מחמיא לו ושיתאים לרוב השירים המוקלטים כך שתוכלו לעזור לאותו אומן לגבש אמירה מסוגננת, חתימה ייחודית משלו ותעודת זהות מוסיקלית. המהלך ההרמוני שישרת את השיר בכך שיעזור להעצים את המסר, אשר נמצא בבסיס של השיר וזאת באמצעות יצירת אווירה מתאימה. כוחן של הרמוניות הן ביכולת ליצור אווירה.

כבר בשיעורי תיאוריה בסיסיים לומדים מרווחים ונפלא להיווכח עד כמה שני צלילים ואף יותר יכולים ליצור בכם תחושות ואווירות שונות, אשר נפרדות לגמרי זו מזו. הכרה בסיסית וטובה עם הרמוניות אלו וכן חוש מוסיקלי ערני ומפותח, עוזר לבצע מעברים נכונים מהרמוניה אחת לאחרת.